marți, 11 august 2009

spiru haret andronescu

   Lăudabilă cerbicia dnei ministru în lupta contra pseudo-universităţii Spiru Haret.
Lăudabile deciziile luate la adresa acesteia, deşi extrem de tardive, mai puţin una, şi anume cea cu acceptarea diplomelor ilegale eliberate pâna acum, deşi pâna de curând cerea nişte examene suplimentare, de diferenţă, de licenţă etc. în termen de 5 ani.
  Explicaţiile/scuzele oferite ptr. renunţarea la aceste cerinţe sunt mai mult decât hilare: cei de la Spiru nu au ţinut o evidenţa clară între formele de învăţământ pentru absolvenţii de până acum şi, deci, nu au cum să afle care au urmat forme acreditate (zi) şi care neacreditate (ID)!!! Oare dna ministru şi-a pierdut simţul realităţii şi al penibilului??? Oare politicienii ne cred pe toţi atât de reduşi mintal încât să putem crede o asemenea gogomănie?
   Mai bine ar admite că guvernul îşi recunoaşte incompetenţa din trecut, când a lăsat să se umfle buboiul fără să ia nicio măsură atâta timp, iar acum e într-adevar mult prea complicat să mai remedieze răul făcut (asta ar însemna să revadă contracte de munca încheiate cu ani în urmă, să recalculeze mii de salarii, să concedieze mii de oameni de pe posturile ocupate pe baza diplomelor acestea ilegale, şi multe altele).
   Şi totuşi aceste îndreptări erau posibile, cu ceva eforturi, dacă se voia. Necazul însa bănuiesc că a apărut când o sumedenie de membri fideli ai PSD, sau/şi protejaţii lor au constatat că vor fi in pericol să-şi piardă posturile călduţe, sinecurile primite prin pârghiile de partid etc. Aşa că dl Geoana şi ai săi locotenenţi Oprişan si eruditul Vanghelie au fost nevoiţi să o pună la punct pe dna ministru, care a fost obligată să se supună (îmi place să sper/cred ptr domnia sa că nu fără luptă!).