sâmbătă, 9 ianuarie 2010

omul public

- Cu cât sunt mai mulţi oameni în jur când ai nevoie de ajutor, cu atât scad şansele să fii ajutat.
- Un angajament luat în public devine mai greu de încălcat.
- Ne purtăm mai frumos când ştim că suntem supravegheaţi.
- Când nu ştim ce să facem, de obicei îi copiem pe ceilalţi.
- În foarte multe cazuri, majoritatea nu suntem de acord cu regulile stabilite, dar nimeni nu obiectează pe faţă.
- Suntem politicoşi sau nepoliticoşi în funcţie de cât de mult ne pasă.
- Ne afecteaza felul în care suntem văzuţi de ceilalţi şi ne purtăm în consecinţă.
- Dacă suntem în minoritate, de cele mai multe ori ne ţinem gura.
- Felul în care ne comportăm depinde de numărul celor care se uită.

Iată şi un exemplu:Voi aţi face la fel oare? Foarte posibil că da!


Yanni

filosofie de viaţă cu Cheloo (Paraziţii)

"Mie nu îmi pasă de «cultura hip-hop». Eu doar cânt. Eu nu sunt negru, nu suport să dansez, nu practic graffiti şi am peste 30 de ani. Sincer, nu cred în cultura hip-hop. Paradoxul este că nici nu prea mai ascult rap de vreo 3 ani, de când am început să lucrez la «Slalom printre cretini». Eu nu mă inspir din viaţa de cartier, eu studiez natura umană în limita capacităţii mele, adică superficial şi cu răutate, cum i-ar sta bine românului... Piesele noastre sunt inspirate de viaţa de zi cu zi, iniţial de viaţa din cartier, apoi a venit campania anti-playback, anti-cenzură, mesajele politice etc. Totodată, unele expresii din piesele noastre au intrat pentru totdeauna în limbajul străzii. Totuşi nu ne identificăm cu mişcarea rap din exterior".
   "Talentul şi forţa de muncă sunt un căcat dacă nu ai noroc, în muzică".
   "Dacă găseşti un drogat căzut în scară, îi faci o poză cu telefonul sau îi dai un şut. Să nu-mi spui că n-am umor. Dacă aş salva o fată de la viol şi m-ar recunoaşte, bănuiesc că ar fi brusc cuprinsă de o linişte interioară biblică. Dacă aş vedea o băbuţă care târăşte prin zăpadă un cărucior prea greu, înseamnă că a cumpărat prea multe lucruri de la Cora. Să roage un prost s-o ajute".
   "Nu suport oamenii. Dacă încerci să ai o latură domestică, te iau de prost. Dacă o arzi cu săru'mâna, te transformi în papagal".
   "M-am pişat pe unu' care cerşea într-un gang şi m-a înjurat că nu i-am dat o ţigară. Nu mi-e ruşine. Şi în general nu regretăm nimic din ce am făcut până acum. Am o vorbă: «Dacă nu pot schimba lumea, măcar să-i dau foc». Nu datorăm nimic lumii în care ne-am născut. Nu dispreţuiesc săracii, dispreţuiesc cerşetorii. E o diferenţă. Nimic nu îmi garantează că nu mor sărac".
   "Politicienii sunt toţi o apă şi-un pământ. Ce rost are să votezi un partid, când ei fac după aceea o coaliţie şi să iasă iar Băsescu? Ne merităm soarta, dragi români. Parcă trăim din ce în ce mai greu".

 No comment!
Yanni - Nightingale