duminică, 7 august 2011

scurt şi la obiect

De ce aş citi blogul cuiva? De ce aş pierde un anumit timp din unica şi preţioasa mea viaţă pentru a citi ideile cuiva? Răspunsul e simplu: pentru a afla lucruri pe care nu le ştiam, sau interpretări inedite, savuroase ale celor pe care le ştiam. 
  Inevitabil, majoritatea postărilor bloggerilor nu spun nimic nou sau interesant. De aceea e musai ca postările să fie măcar cât mai scurte şi la obiect, cât mai pline de conţinut. De altfel cred sincer că înţelepciunea stă în mare măsură în capacitatea de a exprima esenţa în cuvinte puţine. Exprimări scurte şi clare. Postările lungi, pline de înflorituri, artificii, completări inutile sunt literatură ieftină în mai toate cazurile. Iar eu nu sunt critic literar şi nici nu vreau să devin.
   Sunt unii care aplică metoda postărilor concise. Păcatul lor este că aceştia înţeleg prost rostul blogului şi scriu tone de astfel de postări scurte, inevitabil marea majoritate despre nimic. Îmi pare rău pentru ei, dar nimicul nu interesează, sau nu ar trebui să intereseze. Interesează pe cei ce nu reuşesc să-l deosebească, orbiţi de aura de "mare cunoscător", de "iniţiat" a bloggerului.