vineri, 1 ianuarie 2010

un dans excepţional!



Prima dată am văzut acest dans la AXN acum câteva luni, într-o sâmbătă, la o emisiune-concurs pentru dansatori neprofesionişti. Emisiunea se numeşte "Crezi că ştii să dansezi?"("So You Think You Can Dance"), un reality-show extraordinar, varianta dansată a lui "American Idol". În faţa a trei specialişti se perindă sute de concurenţi dornici de afirmare şi de schimbarea destinului. După prima reprezentaţie, sunt aleşi 20 de tineri pentru a merge mai departe în Las Vegas.
    Printre concurenţii din 2007: Hokuto Konishi ("Hok") - un student japonez cu viză de studiu, deci fără drept de muncă în SUA, şi Jaimie Goodwin, dansatoare cu ceva pregătire într-o complexitate de stiluri moderne de dans. Cei doi au reuşit în 2007 un dans cu totul şi cu totul excepţional, unanim aclamat de juriu şi de marele public, dans creat de tânărul australian Wade Robson, care a şi primit premiul Emmy pentru coregrafie (Primetime Emmy Award for Outstanding Choreography) pentru această creaţie.


   Varianta găsită pe net prezintă şi reacţia membrilor juriului, la fel ca şi a publicului din sală, toţi conştienţi că tocmai asistaseră la un spectacol absolut unic, demn de Cirque du Soleil, dans cu o coregrafie atinsă de geniu, care va rămâne mult timp în memoria publicului ca una dintre cele mai desăvârşite realizări din cadrul show-ului respectiv, după cum declara creatorul formatului TV şi preşedintele juriului, John Lythgoe.
   Tema dansului este "Pasărea colibri şi floarea", iar muzica face parte din coloana sonoră a filmului "Memoriile unei gheişe", piesa numindu-se "The Chairman's Waltz" şi fiind compusă de John Williams. Enjoy it!