joi, 30 iunie 2011

justificarea lui Ion Antonescu

La procesul intentat mareşalului Antonescu, principalul cap de acuzare nu a fost trecerea Prutului, ci trecerea Nistrului. Când acuzatorii publici (toţi comunişti de altfel) l-au intrebat pe mareşal care a fost motivul pentru care a trecut Nistrul, răspunsul acestuia i-au bulversat foarte tare, făcându-i să pună accent pe alte acuzaţii. El a spus: Rusia de ce nu s-a oprit la graniţele sale în timpul contraofensivei, de ce a trebuit să meargă până la Berlin? Antonescu le-a spus că de la Hanibal la Cezar şi la Napoleon, legile războiului te obligă să mergi până la capăt ca să fii sigur că cotropitorii nu vor mai avea vreodată pretenţii teritoriale asupra teritoriului tău. Conform aceloraşi argumente, jumatate din Europa ar trebui să le reproşeze ruşilor aceeaşi agresiune pe care ne-o reproşează ei nouă. 

(Subliniez că am scris această postare nu pentru a scuza în vreun fel afirmaţiile incalificabile ale preşedintelui, ci doar pentru a semnala nişte informaţii istorice ce mi s-au părut cu adevărat interesante, despre care am aflat abia azi.)

Bogdan Ota - românii chiar au talent!

Născut în Botoşani acum 32 de ani, stabilit de 9 luni în Norvegia, locul 2 la concursul Norvegienii au talent (mde, patriotism local, că altfel locul 1 i se cuvenea fără nici un fel de dubiu...). Talent incontestabil, pianist şi, mai ales, compozitor genial, a intrat la Conservatorul din Iaşi, note foarte mari, student excepţional.
  După un an doreşte să se mute la Conservatorul bucureştean, la sugestia unui profesor de la acest Conservator, pentru a studia la un nivel şi mai înalt, însă profesorii din Iaşi află şi îi pun nota 1 la un examen, fără speranţe de îndreptare / mărire a notei...
  Tatăl medic anestezist, fost deputat în Partidul Democrat în anii '90, sora profesoară de muzică. Când a dorit să-şi promoveze muzica, cei din PDL i-au sugerat să compună muzică pentru campania electorală a partidului!!!
  Când l-am ascultat prima dată acum câteva zile interpretându-şi piesele, recunosc că m-am trezit cu lacrimi în ochi! Senzaţia a fost absolut copleşitoare; parcă era muzica îngerilor!
  Personal, îl văd ca stil undeva între Yanni şi Chopin şi îi prevăd un viitor strălucit. Sper din toată inima ca viitorul să mă confirme!

Bogdan Alin Ota - Saga (short)