duminică, 9 octombrie 2011

căsătorie pentru 2 ani, cu posibilitate de prelungire!

Ideea mi se pare genială. Să fie acesta viitorul în materie de căsătorii?
    Parlamentarii din Mexico City, capitala Mexicului, vor să modifice Codul Civil şi să legifereze căsătoria pe perioadă limitată, ca măsură pentru diminuarea ratei divorţurilor. Astfel, cei care vor dori să se căsătorească temporar, o vor putea face pentru miminum doi ani. În cazul în care cuplul doreşte, contractul se prelungeşte, iar dacă vor să se despartă, o vor face fără procedurile standard de divorţ.

  Contractul de căsătorie va funcţiona şi ca un contract prenupţial. Mai exact, vor fi stabiliţi termeni şi condiţii în funcţie de care se va face partajul şi se va hotărî cine va obţine custodia eventualilor copii. În cazul în care cei doi se despart înainte de terminarea contractului, se vor aplica procedurile normale de divorţ.

  În Mexico City, aproape jumătate dintre căsnicii se destramă în primii doi ani. De aceea, Leonel Luna, unul din iniţiatorii proiectului de lege, susţine că această propunere va avea succes şi că va fi adoptată până la sfârşitul anului curent.

    
  Mexico City, unul dintre cele mai mari oraşe din lume, este mai liberal decât restul ţării, unde rata divorţului, deşi în creştere, este semnificativ mai scăzută. Capitala Mexicului a fost şi primul oraş sud-american care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi fel.                               
                                                                                       (Din Gândul, 6.10.2011)