marți, 22 decembrie 2009

Bobby McFerrin - fenomenul

Eu aş numi ceea ce face Bobby McFerrin "circ vocal". Ceva ce foarte puţini mai fac în lume, cu siguranţă însă că la un nivel mult inferior acestui artist unic. Un Chaplin al muzicii clasice, un prestidigitator al vocii, un Seinfeld al muzicii culte, aş zice cel mai mare comedian muzical. Iată câteva exemple aici sau aici.
  “Neconvenţional” este cel mai potrivit termen pentru a descrie cariera muzicală a lui Bobby McFerrin, sau pe el însuşi. Cei care sunt familiarizaţi cu show-urile lui, fie ca dirijor, fie ca vocalist, ştiu că fiecare este un eveniment unic. Artistul se dedică complet actului de pe scenă, în care îşi implică cu o imensă generozitate şi ingeniozitate publicul, făcându-l părtaş la creaţia sa; iar spectacolul său nu mai este o prestaţie ca oricare alta, ci o impartăşire comună şi o celebrare a muzicii, o experienţă cu adevărat de neuitat pentru mulţi.
   Pe 30 ianuarie 2010, la Sala Palatului din Bucureşti, Bobby Mc Ferrin aşteaptă publicul român să ia parte la o aventură muzicală unică. Cine va reuşi să vadă spectacolul, cu siguranţă se va felicita pentru alegerea făcută.

cel mai tare mingicar!



  Ce Michael Jordan? Ce Shaquille O'Neal???  Iată aici stofă de mare baschetbalist!
Păcat însă că nu joacă la Chicago Bulls, sau la Los Angeles Lakers... Sau măcar la ASESOFT Ploieşti!