luni, 26 iulie 2010

Delta Goodrem, nemeritat de anonimă

E drept că Australia e foarte departe, însă acesta nu ar trebui să fie un motiv pentru conul de umbră în care este menţinută această superbă cântăreaţă de numai 25 de ani. Cu siguranţă că extrem de puţini români au auzit de ea, probabil la fel de puţin europeni sau/şi americani. Prin talentul său poate fi plasată fără probleme alături de mult mai celebra concetăţeană a sa, Kylie Minogue, şi o altă solistă non-britanică / non-americană, canadianca Celine Dion, care, spre deosebire de ea, au gustat din plin de succesul mondial. Însă probabil că timpul îi va aduce şi Deltei Goodrem consacrarea mondială binemeritată. 
   Dotată cu un talent interpretativ şi componistic de excepţie, atât ca solistă cât şi ca pianistă, precum şi cu un aspect fizic senzaţional (ceea ce i-a adus numeroase apariţii în spoturi publicitare ale unor companii de prestigiu), Delta Goodrem este extrem de populară în ţara sa, Australia, atât pentru melodiile sale, cât şi pentru apariţiile sale în popularul serial "Neighbours"(Vecinii).
   Ca stil de muzică şi înfăţişare aş compara-o cu Faith Hill, mult mai cunoscută în SUA şi chiar în restul lumii (deh, avantajul terenului!), însă Delta Goodrem este incomparabil mai talentată, din toate punctele de vedere. Dacă ar fi fost născută în SUA, foarte posibil că ar fi devenit una dintre cele mai de succes soliste pop din istorie, alături de Madonna, Mariah Carey, Aguilera, Celine Dion, Beyonce, Britney Spears etc.
   La fel de interesantă este şi viaţa sa personală. La doar 18 ani, aflată în plină glorie după un album de debut care a bătut toate recordurile australiene, aterizând direct  pe locul 1 în topuri şi staţionând acolo timp de 29 de săptămâni, aceasta a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, o formă parşivă de cancer care atacă sistemul imunitar, fiind de aceea nevoită să apeleze la chimioterapie şi radioterapie, ceea ce a dus inclusiv la pierderea superbului său păr blond. Suferinţa sa a stârnit un imens val de simpatie şi susţinere în ţara sa la vremea respectivă. Ulterior superbe melodii au fost inspirate şi compuse ca urmare a aceastei experienţe extrem de traumatizante.  În plus, solista se implică foarte activ în multiple activităţi de susţinere şi conştientizare pentru tinerii afectaţi de această cruntă boală, sprijinind inclusiv cercetarea cancerului în toate formele sale.

  Iată câteva melodii ale sale excelente şi, din păcate, atât de puţin sau deloc mediatizate:

Not me, not ILost without youIn this lifeYou can't break it to my heartIată aici şi videoclipul oficial al acestei ultime piese, absolut senzaţionale ambele!


   Povestea întreagă a artistei o puteţi găsi aici.