joi, 30 iunie 2011

Bogdan Ota - românii chiar au talent!

Născut în Botoşani acum 32 de ani, stabilit de 9 luni în Norvegia, locul 2 la concursul Norvegienii au talent (mde, patriotism local, că altfel locul 1 i se cuvenea fără nici un fel de dubiu...). Talent incontestabil, pianist şi, mai ales, compozitor genial, a intrat la Conservatorul din Iaşi, note foarte mari, student excepţional.
  După un an doreşte să se mute la Conservatorul bucureştean, la sugestia unui profesor de la acest Conservator, pentru a studia la un nivel şi mai înalt, însă profesorii din Iaşi află şi îi pun nota 1 la un examen, fără speranţe de îndreptare / mărire a notei...
  Tatăl medic anestezist, fost deputat în Partidul Democrat în anii '90, sora profesoară de muzică. Când a dorit să-şi promoveze muzica, cei din PDL i-au sugerat să compună muzică pentru campania electorală a partidului!!!
  Când l-am ascultat prima dată acum câteva zile interpretându-şi piesele, recunosc că m-am trezit cu lacrimi în ochi! Senzaţia a fost absolut copleşitoare; parcă era muzica îngerilor!
  Personal, îl văd ca stil undeva între Yanni şi Chopin şi îi prevăd un viitor strălucit. Sper din toată inima ca viitorul să mă confirme!

Bogdan Alin Ota - Saga (short)