sâmbătă, 10 septembrie 2011

ce am purtat azi


Tânăra din imagini are o poveste care, zic eu, merită atenţie. Ea este posesoarea unui blog de mare succes, al cărui subiect este vestimentaţia ei din fiecare zi, cu poze şi scurte comentarii cu explicaţii ataşate acestora. Succesul neaşteptat de mare al  blogului său se datorează mai multor factori: tânăra de 23 de ani este cu adevărat frumoasă, (lucru destul de rar printre englezoaice), posesoare a unui zâmbet stenic, adesea şugubăţ; în plus ştie din instinct să pozeze, să-şi pună în valoare atuurile fizice şi să-şi ascundă sau minimalizeze defectele (pe care, de altfel, nu se fereşte să le recunoască!), este spirituală, cu un simţ al umorului dezvoltat, folosind adesea autoironia.



  Pozele sunt făcute cu telefonul ei mobil, iar hainele nu prea se repetă, deşi postează zilnic câte o ţinută încă din ianuarie 2010. Succesul ei s-a concretizat prin numărul mare de admiratori, prin invitaţii la prezentări de modă, sau/şi prin apariţii în presa scrisă şi la TV.



  Şi totuşi, ca în multe alte poveşti frumoase, a trebuit să existe şi aici o umbră. În spatele zâmbetului ei fermecător se ascunde, la propriu, o mică dramă.  În ianuarie va fi supusă unei complicate operaţii de remodelare a fălcii, întrucât de peste 5 ani suferă de dureri aproape permanente din cauza formării imperfecte a maxilarelor.  După cum îşi descrie ea cu umor amar dureroasa problemă medicală, în maxilarul de jos există prea multă materie osoasă, iar cel de sus este prea lung, ceea ce îi afectează somnul, vorbitul şi mâncatul, ultimele două operaţii fiind adesea imposibile. Muşchii încearcă zadarnic să aşeze maxilarele în poziţie corectă, provocând mari dureri. De aceea, prin operaţie falca trebuie spartă şi remodelată cu plăci de metal prinse în şuruburi.  Tânăra menţionează şi câteva efecte secundare: afectarea muşchilor gâtului, a coloanei cervicale, implicit a braţelor până la degete, ca să nu mai menţionăm calmantele luate zilnic şi lipsa de somn. Ce mai, o adevărată fericire să fii în compania ei! - după cum încheie ea sarcastic...